ilgi okulları anaokul,okul öncesi eğitim,şanlıurfa özel oku,şanlıurfa anaokulu

ilgi okulları anaokulu

İlgi Ana olarak 4-5 yaş arası çocuklarımızı; gelişen dünyaya ayak uydurabilen, başkalarının haklarına saygılı, çevre bilinci oluşmuş, araştırmaya önem veren ,özgüveni yüksek, aile ve toplum değerlerinin bilincinde bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Sosyal etkinliklerle çocuklara farklı deneyimler yaşatmak, sıkılmadan ve özel olarak seçilmiş etkinliklerle; psiko-motor, sosyal, duygusal, dil ve bilişsel gelişmelerini desteklemek, yeteneklerini en üst seviyede ortaya çıkartmak, özetle çocuklarımızı hayata hazırlamak için çalışıyoruz.

Çocuklarımızın geleceğe güvenle bakabilmeleri için hiçbir detayın atlanmadığı, İLGİ ANAOKULU‘nda çocuklarınızı güvenle teslim edebileceğiniz profesyonel kadromuzla hizmet veriyoruz.

Vizyonumuz

Biz İlgi Anaokulu olarak, geçmişine bağlı, geleceğe güvenle bakabilen ve değişime açık bir okuluz. Yaratıcı ve özgür düşünceyi esas alarak, geniş bakış açısına sahip ve Atatürk ilke ve inkılâplarını benimseyen bir kurum olmayı hedefliyoruz.

Misyonumuz

Yaşam boyu öğrenen, duyarlı, dengeli ve bağımsız bireyler yetiştirmek için yeniliklere ve evrensel değerlere açık, yerel değerlere bağlı, adaletli ve farklılaştırılmış bir eğitim sunmaktayız.

►Sınıfımızdaki eğitim materyalleri ve oyuncakları çocukların zihinsel gelişimlerini destekleyici, onları araştırmaya ve keşfetmeye yönelten tüm duyularını kullanabilecekleri, yaş gruplarına uygun olarak özenle seçilmiştir. Çocuklar için büyük öneme sahip olan çeşitli boyutlar ve renklerdeki oyun malzemeleri aynı zamanda, çocukların oynarken hem eğlenmesine hem de renk, boyut, biçim, şekil gibi kavramları öğrenmelerine yardımcı oluyor. Çocuk arkadaşlarıyla birlikte oynarken paylaşmayı, beklemeyi, işbirliği yapmayı da öğrenebilir. Buna ilaveten çocuklar ellerine geçen oyuncakları bozarak, kırarak, parçaları ayırıp birleştirerek hem meraklarını giderir tatmin olurlar hem de objelerin özelliklerini inceler ve keşfederler.

►Her gün düzenli olarak sabah, öğle ve ikindi öğünleri sunulmaktadır.

►Orff Schulwerk yaklaşımıyla yaptığımız müzik sınıfımızda ezgili orff çalgılarından, ksilafonlar, metalafonlar, bas tek tonlar, ses blokları, ezgisiz orff çalgılarından darbukalar, tefler, marakaslar, cajon, ritim çubukları, küçük davullar bulunmaktadır.

Amacımız; içimizdeki ritmi ortaya çıkarmaktır. Bunun için müzik, hareket, dans ve dil becerilerini kullanıyoruz. Hareketten müziğe, müzikten harekete yolculuk yapıyoruz. Müzik aletleri ile içimizdeki ritmi somutlaştırıyoruz

►Seramik dersleri ile öğrencilerin yaratıcılık, boyutlandırma ve tasarım becerilerini geliştirmeyi hedeflerken, resim dersleri ile de ilk temel renk bilgileri kompozisyon yaratma becerilerini geliştirmeyi hedeflemekteyiz.

Renkli hayal dünyalarını ortaya koyabilecekleri, yeteneklerini keşfedebilecekleri atölyemiz gerçek sanat atölyesi niteliğindedir.

►Programımızda her ay iki defa sinema saati gerçekleşmektedir.İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası dolayısı ile İlgi Anaokulu öğrencileri izleyecekleri sinema filmini online seçim sistemi yoluyla kendileri seçti.

İlgi Okulları Rehberlik Servisi olarak çocuğun öncelikli ihtiyacının güven olduğunu biliyoruz. Bu amaçla çocuğun okulla olumlu bir ilişki kurmasına ve okula güven duyup onun bu kaygısını gidermeye çalışıyoruz. Bundan dolayı okulun ilk günlerinde etkinlik, oyun ve çalışmalarla bu amacımızı gerçekleştiriyoruz.

Bu alışma ve güven duyma sürecinde anne-baba ve okulun iyi bir işbirliği içinde olmaları çocuğun okula alışma sürecini kolaylaştıracaktır.

İlgi Okulları Rehberlik Servisi olarak öğrencilerimizin gelişimlerini birebir takip etmekteyiz. Çünkü biz okul öncesinde öğrenciyi tanımanın ve onun güçlü ve geliştirilmesi gereken alanlarını ortaya çıkarmanın çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu amaçla velilerimiz tarafından doldurulan öğrenciyi tanıma formlarını tek tek değerlendirmekteyiz.

Çalışmalarımızın merkezine öğrencileri koyup süreç içerisinde aile ve öğretmen işbirliğini de sağlamaya gayret ediyoruz.

Gelişim süreçlerini izlemek, herhangi bir sorunun tespit ya da çözümü için öğrenci ya da öğrencilerimizi hem ders ortamında hem de ders dışı ortamlarda davranışsal açıdan gözlemlemek için de çalışmalar yapmaktayız.

Velilerimizi bilgilendirme ve bilinçlendirme amacı ile çeşitli seminerler, gerek rehberlik servisi gerekse dışarıdan, üniversitelerden, alanında uzman kişiler davet edilerek gerçekleştirilmektedir.